ПОБЕДИТЕЛИ В „СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ“ 2014

 На официална церемония в град София, Хюлет - Пакард България и Джуниър Ачийвмънт България наградиха учениците от ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе, победители в националния кръг на международното състезание „Социални иновации“ (Social Innovation Rеlay) за 2014 година. Нора Пиперева, Стефани Александрова, Симона Георгиева и Елиф Амди от 11 клас - отбор „SENS Mobile“, заеха първо място сред българските отбори със своята идея за мобилен телефон със специални функции, който да служи на незрящите хора.

Отличното им представяне на он-лайн финалния кръг, изцяло на английски език, им донесе не само награди от Хюлет-Пакард, но и възможността да се състезават за България на международния финал на състезанието с победителите от всяка държава.

Учениците и техният ръководител  - Ралица Рачева, главен учител по икономически дисциплини в ПГИУ „Елиас Канети“, бяха наградени от генералния директор на Хюлет - Пакард България – г-н Ираван Хира. Той, заедно с изпълнителния директор на Джуниър Ачийвмънт България – г-жа Милена Стойчева, поздравиха победителите за успешното им представяне на националния и на международния финал на състезанието.

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Съвместната инициатива на Хюлет - Пакард България и Джуниър Ачийвмънт насърчава ученици на възраст между 15 и 18 г. да развиват иновационни концепции, които биха оказали значително положително социално влияние. В световната надпревара участват ученически отбори от 20 страни. Учениците от ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе достигнаха до победата в надпревара с над 1500 ученици, включили се в националния кръг на състезанието. През отделните етапи на състезанието те бяха напътствани от ментор от Хюлет-Пакард България как да мислят иновативно и да развиват умения, с чиято помощ да се превърнат в социално отговорни предприемачи.

 Подготовката на учениците от ПГИУ „Елиас Канети“,  е в рамките на дейностите по проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора“ - Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски хоризонти (УСПЕХ). Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 

 

 


 Tyxo.bg counter

                               Copyright © 2014 ПГИУ "ЕЛИАС КАНЕТИ" - РУСЕ.