УЧЕНИЦИ ОТ ПГИУ „ЕЛИАС КАНЕТИ“ СЪС ЗЛАТЕН, СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА ИНОВАТИВНИ ПРОДУКТИ, РЕШАВАЩИ ПРОБЛЕМИТЕ С ЛИПСАТА НА ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ И НЕДОСТАТЪЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАЧИНИТЕ ЗА ЗАЕМАНЕ НА СРЕДСТВА

 

Ростислав Петров Петров (11 б клас), Станислава Николаева Станева (10 д клас), и Елиф Ердоан Амди (11 д клас), от Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ – Русе заеха първо, второ и трето място и получиха медали, сертификати и награди на провелия се на 19 и 20 април в град София финал на Националното състезание „Финансов иновационен лагер“ 2015, организирано за трета поредна година от Джуниър Ачийвмънт България.

 

Credit Advisor“ – така нарекоха своeто приложение – иновативна компютърна он-лайн платформа, Ростислав и неговите съотборници, която дава избор за кредитиране, съобразно възможностите на клиента.

 

Екипът на Станислава намери решението на поставените проблеми в създаването на телевизионно предаване„Финансирай се“, което включва два кръга: игра, под формата на въпроси и отговори на финансова тематика и информация по темата от лектор-консултант.

 

Елиф и съотборниците й създадоха интернет приложение Financial Book с модули: база данни и речник, калкулатор за изчисляване, нотификации и мобилен АТМ.

 

Заедно с Ростислав Петров, Станислава Станева и Елиф Амди, на финалния кръг на състезанието от ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе, участваха и Нора Христова Пиперева, Стефани Борисова Александрова, Лилия Цветанова Стоянова и Денис Орхан Сами. За иновативното си мислене, Стефани Александрова бе отличена с наградата на консултантите в състезанието.

 

Ръководител на учениците в подготовката за състезанието е Ралица Рачева, главен учител по икономически дисциплини в ПГИУ „Елиас Канети“ - Русе. Подготовката е в рамките на дейностите по проект BG051PO001-4.2.05-0001 УСПЕХ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

 


 Tyxo.bg counter

                               Copyright © 2014 ПГИУ "ЕЛИАС КАНЕТИ" - РУСЕ.