Национално състезание „Най–добра бизнес идея“ в ПГИУ „Елиас Канети“

Национално състезание „Най–добра бизнес идея“ в ПГИУ „Елиас Канети“


Автор: Румяна Ценева – ст. учител по икономически дисциплини

            На 14 февруари 2019 г. в ПГ по икономика и управление „Елиас Канети“ се проведе втория училищен етап от Националното състезание на МОН „Най-добра бизнес идея“.

            Целта на състезанието е да се поощри творческото и новаторското мислене. Предоставя се възможност за творческа изява на придобитите знания, умения и компетентности на учениците в областта на предприемачеството.

             На първо място се класираха двама ученици - Андреа Димитрова от XIД клас с бизнес идеята „Интелигентен спасител“ и Владислав Николов от XIА клас с бизнес идеята -  „Метан Траш.“

                Интелигентен спасител (Smart life-saver) е иновативен смарт ключодържател, който може да се използва за сигнализиране при спешни случаи, когато нямаме достъп до телефона си.

            Метан Траш (MetanTrash) е разработване на иновативна технология и станции за събиране на хранителни отпадъци, където ще могат да бъдат разграждане без да вредят на околната среда.

            Второто място завоюва Радолина Христова от XIД клас с бизнес идеята „Мъдрият бухал“. The Wise Owl е иновативно мобилно приложение, решаващо всички проблеми на учениците, свързани с техните домашни.

            Пожелаваме им успех в следващия кръг на състезанието!

Административни

Новини

  • БДП

     Правила за безопасно движение по пътищата   ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, Обърнете внимание на вашите деца за особеностите и опасностите по пътя и на уличното движение. Дискутирайте с тях ситуациите, които ще бъдат споделени по долу, ако са приложими за пътя, който ученикът трябва да измине от вкъщи до училище. Преди всичко желаем да привлечем...

    Прочетете още...

Новини от Teacher.bg

В момента има 17  гости и няма потребители и в сайта


 Tyxo.bg counter

                               Copyright © 2014 ПГИУ "ЕЛИАС КАНЕТИ" - РУСЕ.