skip to Main Content
Телефон 082-834510 Адрес: гр: Русе, ул. "Борисова" 22

Успех на наш възпитаник в Национално състезание „Най-добра бизнес идея“ 2021

 

Успех след успех за възпитаниците на Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ – Русе! Възхищение и гордост будят талантливите икономисти!

            На 11 май 2021 г. в Петрич се проведе Националното състезание „Най-добра бизнес идея“, организирано от Министерството на образованието и науката. На събитието присъстваха гости от МОН, представители на УНСС, представители на Община Петрич и на бизнеса в града.

            Състезаваха се ученици от цялата страна. Те бяха разпределени в отбори по трима участници.

            Поставена им беше темата „Умен дом“, по която бъдещите предприемачи трябваше да предложат иновативни идеи и да ги защитят.

            Димитър Петков от XII клас, специалност „Икономика и мениджмънт“ заедно със своя отбор разработи и впечатли журито с идеята „Термо Сенс“, която не е позната и не е предлагана досега в България.

            Тя представлява система за автоматично централно регулиране на вътрешната температура в сгради и помещения, влияеща се от външните атмосферни условия.

            Иновативната идея спечели трето място в оспорваната надпревара!

            Ръководител и ментор на Димитър Петков е г-жа Румяна Ценева – старши учител по икономически дисциплини в ПГИУ „Елиас Канети“

            Поздравления за креативността и предприемаческите способности на нашите ученици!

 

Автор: Румяна Ценева, старши учител по икономически дисциплини

Back To Top